In de informatievoorziening richting patiënten is er een belangrijke rol weggelegd voor patiëntenverenigingen. Niet alleen als het gaat om ziekten en aandoeningen, maar ook om bijvoorbeeld hun rechten. Tegelijkertijd is ons zorgsysteem nog niet zodanig ingericht dat patiënten kunnen meedenken en meedoen. Wat die participerende rol van de patiënt betreft is er nog een lange weg te gaan. Om daar iets aan te doen sloegen de volgende patiëntenverenigingen, met ondersteuning van het Ministerie van VWS, de handen ineen: Vereniging van Mensen met Brandwonden, Whiplash Stichting Nederland, ME/CVS Stichting Nederland, Q-uestion Stichting voor Mensen met Q koorts, Nederlandse Vereniging voor Lyme patiënten en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

 

Samen hebben we de website slimopkomenvoorjezelf.nl ontwikkeld. Hier geven we op een zeer toegankelijke manier tips hoe de patiënt de kennis kan inzetten op een manier die werkt en op een manier die bij de patiënt past.

 

Voor meer informatie
Nederlandse Coeliakie Vereniging – info@glutenvrij.nl – 035 – 695 40 02

 

De tool komt tot stand met medewerking van: 42 Solutions, Loont.nu, Sept Consulting, Jan van Dam Web Development, Studio Jaap & Van de Inhoud, bureau voor contentmarketing.