In de informatievoorziening richting patiënten is er een belangrijke rol weggelegd voor patiëntenverenigingen. Niet alleen als het gaat om ziekten en aandoeningen, maar ook om bijvoorbeeld hun rechten. Daarnaast is communicatie in de spreekkamer een belangrijk onderwerp. Om een bijdrage te leveren aan een betere communicatie tussen arts en patiënt sloegen de volgende patiëntenverenigingen, met ondersteuning van het Ministerie van VWS, de handen ineen: Vereniging van Mensen met Brandwonden, Whiplash Stichting Nederland, ME/CVS Stichting Nederland, Q-uestion Stichting voor Mensen met Q koorts, ITP Patiëntenvereniging Nederland, Nederlandse Vereniging voor Lyme patiënten* en de Nederlandse Coeliakie Vereniging.

Samen hebben we de website slimopkomenvoorjezelf.nl ontwikkeld. Hier geven we op een zeer toegankelijke manier tips hoe de patiënt de kennis kan inzetten op een manier die werkt en op een manier die bij de patiënt past.

Voor meer informatie
Nederlandse Coeliakie Vereniging – info@glutenvrij.nl – 035 – 695 40 02

 

De tool komt tot stand met medewerking van: www.hansvdveen.nl, Loont.nu, Sept Consulting, Jan van Dam Web Development, Studio Jaap & Van de Inhoud, bureau voor contentmarketing.

(*) het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Lyme patiënten wil de kanttekening maken twijfels te hebben over gesprekstechniek als middel om adequate diagnostiek te bevorderen.